Eerste hulp en reanimatie
Pagina herzien: zaterdag 17 maart 2018

Vergiftiging bij kinderen

Medicijnen of schoonmaakmiddel zien er voor kinderen soms wel heel erg aantrekkelijk uit. Pillen hebben de vorm van snoepjes en sommige hebben ook hele mooie kleuren. Vloeibare medicijnen en schoonmaakmiddelen zien er soms net zo interessant uit. Maar ook planten kunnen mooie en interessante vormen hebben. Daarom is het voor een kind heel interessant om, als ze de kans krijgen, dit in de mond te stoppen.

In ieder huis zijn wel medicijnen en schoonmaakmiddelen te vinden. Ook planten sieren soms de huiskamer maar kunnen wel giftig zijn voor kinderen. Er worden per jaar veel kinderen opgenomen in het ziekenhuis door het eten of drinken van deze stoffen. Het is dus belangrijk om te voorkomen dat kinderen bij deze middelen kunnen komen en mocht er toch iets gebeuren is het belangrijk te weten wat je moet doen.

Het is dus belangrijk om te voorkomen dat een kind bij deze stoffen te pakken kan krijgen. Wat kun je doen om dit te voorkomen:

Sommige medicijnen lijken vrij onschuldig en niet schadelijk maar kunnen behoorlijk wat schade aanrichten als een kind hiervan "snoept". Enkele voorbeelden van stoffen die heel veel mensen in huis hebben zijn: