Show/Hide Left Push Menu
Nieuwsbrief Downloads Cursuszoeker
Pagina herzien: zaterdag 02 april 2016

Zwachtels/windsels


Ideaalzwachtel

Een ideaalzwachtel is een stevig, in de lengterichting rekbaar verband wat word gebruikt bij het aanleggen van een drukverband, een wonddrukverband en een stompverband. De meest gebruikte breedtes zijn 4cm, 6 cm, 8 cm, en 10 cm.


Elastische hydrofiele zwachtel

Het elastische hydrofiele zwachtel is rekbaar, losgeweven en neemt vocht op. Het is, samen met een hydrofiel gaas en eventueel watten, zeer geschikt als dekverband in plaats van een snelverband of gaas met kleefpleister. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor een hand- of vingerverband.
Het is verkrijgbaar van 4 cm tot 12 cm.


Hydrofiel zwachtel

Het verschil met het elastisch hydrofiele zwachtel is dat dit zwachtel minder stevig en niet rekbaar is. Het wordt dan ook niet veel meer gebruikt en is vervangen door het elastische hydrofiele zwachtel. Breedte: 6 tot 10 cm.


Cambric

Cambric zwachtel is gemaakt van stevig niet rekbaar materiaal. Het plooit en schuift makkelijk en wordt dus niet veel meer gebruikt. De breedte is 6 tot 10 cm.

Verbanddoos

Hou je verbanddoos in orde en controleer de datums. Navulling kan je kopen via een webshop, drogist, apotheek en zelfs de supermarkt heeft verbandmateriaal.
Externe links
Uw link hier?

Links
Volg ons op

Back to Top