Show/Hide Left Push Menu
Nieuwsbrief Downloads Cursuszoeker
Pagina herzien: donderdag 07 april 2016

Tubulaire (net)verbanden

Tubulaire verbanden zijn buisvormige verbanden. Er zijn 2 soorten: netverband en buisverband. Beide zijn bedoeld voor het op zijn plaats houden van gazen en dergelijke. Het werkt snel en is zeer effectief op moeilijk te verbinden plekken zoals gewrichten, hoofd en de romp en je hoeft niet te plakken. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid.


Netverband

Netverband wordt gemaakt van wijdmazig net van katoen met een goede rekbaarheid. Het uitrekken in de omtrek heeft weinig effect op de lengte. Netverband is in diverse maten leverbaar:Buisverband

Buisverband is een geweven, elastisch verband. Het is fijnmazig en zacht. Het is vooral comfortabel. Met buisverband wordt gebruikt onder gips omde huid te beschermen. Buisverband kan ook gebruikt worden om de kleding te beschermen tegen bijvoorbeeld zalfcompres. Netverband kan dit niet. Er zijn ook buisverbanden die druk kunnen uitoefenen waardoor ze gebruikt kunnen worden bij verstuiking of verrekking.

Verbanddoos

Hou je verbanddoos in orde en controleer de datums. Navulling kan je kopen via een webshop, drogist, apotheek en zelfs de supermarkt heeft verbandmateriaal.
Externe links
Uw link hier?

Links
Volg ons op

Back to Top